Musik Julia Fischer  

Radioheads Colin Greenwood Pens Guardian Op-Ed Om “Tragedie” af Brexit for musikere

Radiohead bassist Colin Greenwood har skrevet en op-ed til The Guardian og argumenterer for de europæiske ture, der hjalp med at etablere Radiohead, er muligvis ikke mulig for musikere, der opstår i Brexit-æraen. “Det er på tide for den britiske regering at indrømme, at den ikke gjorde nok for de kreative industrier under Brexit-forhandlingerne,” skriver han, “og ser på at genforhandle om bestemmelsen for turné i Europa.” Stykket kommer midt i fornyet forargelse fra britiske musikere, efter rapporter antydede, at Det Forenede Kongerige havde afvist en visafri aftale for musikere, fordi lovgivere prioriterede “at tage kontrol tilbage” over de britiske grænser. Elton John har også skrevet en Guardian op-ed.

Greenwood åbner stykket ved at besøge Radioheads tidlige dage på turné i Europa “i en skør gammel bus, der lugtede af diesel og havde triste grå gardiner.” Han beskriver et lykkeligt kontinentalt samfund af imødekommende fans, medier og kunstnere. Så sent som i 2018, skriver han, blev han ramt af europæernes solidaritet i Bruxelles, hvor han spillede med den belgiske kunstner Tamino på et sted nær et torv ved navn Place Jo Cox – opkaldt efter den venstreorienterede britiske politiker, der blev myrdet af en højreekstremist.

Han fortsætter med at skitsere nogle af de tekniske forhold, der vil hindre kunstnere i håb om at turnere kontinentet i fremtiden. Han taler til et par Radiohead-revisorer, der forklarer sandsynlige stigninger på hundreder af dollars i forskellige visa og carnets samt cabotageregler, der vil gøre “en flerbytur umulig med en UK-bus eller lastbilflåde.” Orkestermusikere, tilføjer han, vil miste mod europæiske modstykker, og sidstnævnte vil ligeledes afskrækkes fra at studere og optræde i Storbritannien. ”Dette er en tragedie med udsatte drømme,” skriver Greenwood.

Leave A Comment